Tento eshop používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Více informací | Přijmout všechny cookies Personalizovat |
Přijmout zvolené cookies |
Žádné produkty
Ceny jsou s DPH
Pražená zrnková káva aromatizovaná (100% arabika) s aroma originálních...
Lehká, jemná a dokonale povznášející vůně, evokuje jemnou vůni čistého...
Jedinečná vůně, která vás doslova pohltí. Speciální složení dodává vůni...
Vychutnejte si BIO bylinnou směs TATRY z lesů a luk naší přírody....
Výrazná a šťavnatá, chladivá a povzbudivá. Sladce šťavnatá vůně zmrzlých...
Posilněte se v boji proti únavě. Balení: 18 pyramidálních sáčků á 2g...
Lehká, jemná a dokonale povznášející vůně, evokuje jemnou vůni čistého...
Obsahuje byliny působící na zastavení kašle z nejrůznějších příčin....
Jedinečná vůně, která vás doslova pohltí. Speciální složení dodává vůni...
NK1381
Nový produkt
Semena kardamovníku obecného pronikavě voňavá.
5 ks
Kardamom je jedním z nejjemnějších a také nejdražších koření. Zelený kardamom jsou plody a zrna jsou semena téže rostliny. Chutná kořenitě a nasládle, jakoby citronově. Kardamomem se ochucuje vánoční pečivo, ovocné zákusky a kompoty. Hodí se do jakéhokoli sladkého jídla. Aromatizují se jím steaky, mletá masa, masové vývary a pokrmy z kuřat. Arabové jím ochucují kávu, je pro ně symbolem pohostinství. Je vhodný i k ochucení čaje.
Toto koření má zcela jedinečnou kombinaci mnoha aromatických látek, která se zasloužila o to, že zelený kardamom je třetím nejdražším kořením na světě, což dokládá i jeho přezdívka “Královna koření”. Po rozdrcení čerstvého kardamomu nejprve cítíme eukalyptol, který známe z eukalyptového oleje či blahovičníku. Vzápětí cítíme vůně obsažené v citronech (limonen), pryskyřici (pinen), mátě (menthol) a dalších bylinách. Nejen tyto látky jsou důvodem, proč hraje kardamom významnou roli jak v Ayurvédě, tak v tradiční čínské medicíně.
Vzhledem k obsahu lehkých aromatických látek typu menthol a limonen je kardamom obzvláště vhodný do sladkostí, čajů a osvěžujících nápojů. Pryskyřičná vůně kardamomu se taktéž výtečně hodí ke sladkým pokrmům a kávě. Je nutno poznamenat, že kardamom je dobře znám i pro svůj dobrý vliv na zažívání. Kardamom se velmi často přidává do skořicového čaje, muffinů, černého čaje a kávy, limonády, zmrzliny a kdekoliv, kde používáme citron. Výborně si rozumí s jablky a čokoládou. Máme jej rádi i se žvýkačkami, tak jako skořici – dejte do úst se žvýkačkou i pár semen kardamomu a dostanete úžasnou chuť a pocit v ústech. Kardamom je používán po celém světě, nejtypičtější je však pro indickou kuchyni a Střední Východ a Jižní Asii. V těchto zemích je používán především ve sladkostech, kávě (tamější kávové směsi obsahují až 40% kardamomu!) a je zcela nezbytnou součástí indického masala chai. Aroma kardamomu se dobře doplňuje s pomeranči, skořicí, hřebíčkem, ale i s kmínem, růží a cedrovým dřevem. Přejeme bohaté gastronomické zážitky!
Země původu: Guatemala
Latinský název: Elettaria cardamomum
Skladování: pro zachování vysoké kvality skladujte kardamom v sáčku při pokojové teplotě, mimo sluneční záření. Sáček mějte dobře uzavřený, je vhodné jej ještě umístit do uzavřené sklenice (čím menší, tím lepší), aby se silice a aroma z kardamomu nemohly volně ztrácet do prostoru.
Balení 50g.
Balení, distribuce: Voňavý krámek nejen s kořením, Silvie Divišová V., nám. TGM 40, Moravský Krumlov
Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.