Nejprodávanější produkty

Informace

Nové produkty

India Monsooned Malabar AA Zobrazit větší

India Monsooned Malabar AA

K329

Nový produkt

Proč arabiku z Indie? Nikde jinde nenajdete kávu, která je zpracovaná jejich specifickou metodou monsooning.

FieryBean - 0,25kg, zrno

100% arabica

Více informací

5 ks

175 Kč s DPH

Přidat na seznam přání

Káva se po sběru vystaví působení monzunových větrů na pobřeží v dobře větraných skladech po dobu několika týdnů, poté se zrna ručně přeberou a exportují se pouze ta zrna, která byla ovlivněna monzunováním.

V Indii se kávovníky pěstují od konce 17. stol., kdy mohamedánský poutník přinesl první zrna z Jemenu při zpáteční cestě z Mekky. Pěstuje se zde arabika i robusta a ty nejkvalitnější zrna se vyváží.

Proces monsooning (monzunování): Tato dnes cílená metoda zpracování kávových zrn vznikla náhodou. Dokud nebyl postaven Suezský průplav, byla zelená zrna přepravována několik měsíců na plachetnicích, kde byla zrna vystavena dešti a větru. Během plavby získala zrna specifické zabarvení, změnila se chuť a připravený nápoj dostal jiný nádech, než když se připravovala v Indii před naloděním. Zákazníci si tuto chuť oblíbili a i nadále ji vyhledávali, proto se po zrychlení lodní dopravy začali hledat alternativy, aby káva chutnala stejně. V Indii se rozhodli využít monzunových větrů, které vanou v květnu a červnu. Postavili velké dobře větrané sklady na pobřeží, kam naskládají zelené zrna do výšky asi 20cm a nechají je vystaveny přírodním vlivům několik dní až měsíců, pravidelně je prohrabáváním provzdušňují. Následně je zabalí do pytlů, které pravidelně otáčejí, přebalují a nechávají znovu ovívat monzunovými větry. Poté se ručně přeberou a ta zrna, která byla monzunováním ovlivněna jsou exportována do pražíren a následně do vašeho šálku.

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

India Monsooned Malabar AA

India Monsooned Malabar AA

Proč arabiku z Indie? Nikde jinde nenajdete kávu, která je zpracovaná jejich specifickou metodou monsooning.

FieryBean - 0,25kg, zrno

100% arabica