Informace

Nejprodávanější produkty

Lyofilizované jahody celé (mrazem sušené) 20g Zobrazit větší

Lyofilizované jahody celé (mrazem sušené) 20g

SPO418

Nový produkt

Složení: lyofilizované jahody celé 100% vakuově balené

Země původu: Německo, Čína

Upozornění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost. Po otevření sáčku ihned spotřebujte.

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 20°C a vlhkosti 65%.

Více informací

5 ks

48 Kč s DPH

Přidat na seznam přání

Křupavé kousky jahod plné živin!!!! Takové jsou mrazem sušené jahody!!
Jsou čistě přírodní! Neobsahují žádný přidaný cukr ani konzervanty.

Jahody jsou sušené pomocí tzv. lyofilizace, tedy hlubokým mrazem. Pomocí této unikátní metody sušení si tak jahody zachovají téměř všechny živiny, vitamíny a minerály, jako v čerstvém stavu. Mrazem sušené jahody jsou navíc pěkně křupavé a chuťově vynikající! Hodí se do každého snídaňového müsli!

Znáte větší slast, než když máte pusu plnou sladkých, šťavnatých jahod? Kdo by odolal jejich omamné vůni a lahodné, sladké chuti? Nejlepší jsou čerstvé, které jsme si právě natrhali. Bohužel, je to ovoce, které je sezónní. Skvělým řešením jsou jahody sušené, protože si je nemusíte nikdy odpírat. Chutnají báječně a obsahují všechny vitamíny a minerály. Jejich chuť bývá dokonce výraznější. Je to tím, že v nich chybí voda, která se při sušení odpařila.

Vitamín C a lehce stravitelná vláknina se sice objevují v ovoce a zelenině běžně, ovšem v případě jahod byla Matička příroda skutečně štědrá.

  1. Najdeme tu i vitamíny řady A, B, dále D a E.
  2. Z minerálů zmiňme zinek, fosfor, draslík, kobalt, fluor, měď, selen, sodík a železo.
  3. Jahody jsou vynikající zásobárnou manganu, který pro naše zdraví odvádí záslužnou práci.

Voňavé, sladké jahodové plantáže

Jahody rostou na obrovských plantážích, odkud se vyvážejí do celého světa. K největším pěstitelům v současnosti patří Spojené státy, Francie, Polsko, Japonsko, Rusko a slunná Itálie.

Na jahodách si v přírodě touží smlsnout celá řada drobných škůdců. Některé napadají celou rostlinu, jiné pouze listy nebo kořeny. Toto ovoce bývá náchylnější i na výskyt některých chorob a jeho chuť bývá často hodně závislá na počasí, potřebují totiž hodně sluníčka.

Historické perličky s příchutí jahod

Jahody nechyběly na honosných panovnických hostinách už ve starověku, kdy se pod dobrotami stoly doslova prohýbaly. Francouzský král Ludvík XV., respektive jeho zahradník, se zasloužili o to, aby světlo světa spatřila odrůda Jahodníku velkoplodého, která patří k nejoblíbenějším i v dnešních dnech.
Jestlipak jste věděli, že ve skutečnosti nejíte plod, ale okvětní lůžko? Plodem jsou totiž až malá, tmavá zrníčka na povrchu jahod.

Výživové údaje/100g: 

energetická  hodnota: 1229kj /289kcal    

tuky: 4g  z toho nasycené   mastné kyseliny: 0,2g 

sacharidy: 51g  z toho cukry: 50g 

bílkoviny: 7g  sůl: 0g

Balení, distribuce: Voňavý krámek nejen s kořením, Silvie Divišová V., nám. TGM 40, Moravský Krumlov

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Lyofilizované jahody celé (mrazem sušené) 20g

Lyofilizované jahody celé (mrazem sušené) 20g

Složení: lyofilizované jahody celé 100% vakuově balené

Země původu: Německo, Čína

Upozornění: mrazem sušené ovoce je velice náchylné na vlhkost. Po otevření sáčku ihned spotřebujte.

Skladujte v suchu a temnu při teplotě do 20°C a vlhkosti 65%.